середу, 22 листопада 2017 р.

І знову ми раді познайомити вас з книжковими новинками!


Рижко О. Дівчина з міста. Сучасні діти і молодь – особливе покоління, яке народилося і живе у добу новітніх інформаційних технологій, інтернету й гаджетів. Можливо, саме тому для них першим порадником часто стає не мати чи батько, не друзі чи учителі, а всезнаючий Googlе. Однак є речі, психологічні стани, переживання та емоції, які не «загуглиш». Зрозуміти їх допоможе досвід – власний, чужий; пережитий насправді чи уявно, емоційно, наприклад, разом з героями захопливої книжки. На щастя, таких книг для підлітків з кожним роком стає більше. До цього сегмента літератури належить і  запропонована книга. Прочитайте її і дізнаєтесь багато нового та корисного!

Біла Н. Крута компанія. В цій книзі йдеться про тебе – підліток – вже не дитину, і ще не дорослого. Про твої думки, страхи, сподівання та вчинки, за які буває соромно і страшно. Про «круті» компанії, в кожній із яких свій закон і антураж. Про буденну типову школу, з «косяками» за рогом і вчителями, котрим вдається щиро нічого насправді важливого не помічати. Про батьків, які живуть у якісь паралельній реальності, де ти граєшся з ведмедиками та пишеш «домашку»…


Гранецька В. Дім, у котрому заблукав час. Цедраматична антиутопія про час як метафору, адже часу не існує, є лише прилади його вимірювання, що їх для зручності вигадали люди; про внутрішній апокаліпсис, який почасти буває страшнішим, ніж апокаліпсис довколишній; зрештою – про кохання, що триває на тлі руйнування часу.
Починаючи читати книгу «Дім, у котрому заблукав час», відразу здається, що вся вона буде про відносини двох молодих людей – Богдана та Мири, проте далі сюжет наповнюється захоплюючими подіями. В один момент усе перевертається з ніг на голову і, читаючи цю книгу... ти розумієш що від неї неможливо відірватися!


Щигельський М. За синіми дверима. Коли достатньо довго і розпачливо стукати у сині двері, то, відчинивши їх, можна побачити зовсім не те, що сподівався. Цей секрет несподівано відкриває для себе дванадцятирічний Лукаш, звичне «варшавське» життя якого – з плазмовим телевізором, айфоном та іншими гаджетами – зруйнувалося в одну мить в автокатастрофі. І, ось, коли його мама лежить в комі (без особливої надії на одужання), а його ноги, травмовані в аварії, пронизують блискавки болю, а комфортний побут в столиці доводиться змінити на безбарвне життя, в житті хлопчика відбуваються дивовижні події…
Радимо прочитати цю книгу, адже саме її можна внести до списку книг з несподіваними сюжетними лініями. Повірте, вона вас точно зачепить і заінтригує!


Вальс В. Останній бій Урус-шайтана. Захопливий історико-пригодницький роман від переможця Міжнародного літературного конкурсу «Коронація слова-2017» присвячено героїчним подіям кінця XVII ст.., коли кожен день був визначальним не лише для українського народу і його віри, а й для всієї Європи. Події розгортаються в горах Криму, у жахливому степу Хейхат, у палацах володарів і на полях битви…
Османська імперія нарощує сили і готується до тріумфального підкорення Європи. Єдина перешкода – запорізькі козаки на чолі зі славнозвісним кошовим отаманом Іваном Сірком…


Кокотюха А. Офіцер із Стрийського парку. Стабільності, з якою з’являються романи Андрія Кокотюхи, міг би позаздрити чи не будь-хто на українських теренах.
Пропонуємо вашій увазі сьому книгу з серії «історичних детективів». У вкрай напруженій атмосфері Львова 1918-го, коли Австро-Угорська імперія тріщить по швах, у Стрийському знаходять труп впливового офіцера-поляка. Ця знахідка може неабияк вплинути на і без того вибухонебезпечну політичну ситуації у цілій Галичині. І колишній адвокат Климентій Кошовий прагне всього за два дні з’ясувати справжні мотиви вбивства, аби запобігти політичній катастрофі…

Читайте останній роман «львівського циклу» з приголомшливим фіналом!

Дочинець М. Зряче перо. Роман із аркушем. Мирослав Дочинець – феномен сучасної української літератури. Його книги без жодної реклами з унікальною швидкістю розповсюджуються на ринку. Прочитавши хоча б один роман, не можна втриматися, щоб не придбати наступний. Особливий стиль, захопливі сюжети, а головне – серйозний посил на філософію нашого українського буття.
Нова книга автора це – щоденник духовності, сповідь перед самим собою, занурення в таїни письма. На думку автора це – книга, що читається з будь-якої сторінки і в будь-якому порядку.


Хігер К. Дівчинка у зеленому светрі: життя у мороці Голокосту. Всесвітньо відомі мемуари Кристини Хігер, яка пережила Голокост і вціліла у Львові 1943-го року тільки завдяки тому, що її родина з невеликим гуртом інших євреїв змогла сховатися в каналізації. Чотирнадцять місяців під землею їм допомагав, ризикуючи власним життям, поляк-католик Леопольд Соха, колишній злодій, що таким чином немов спокутував свої минулі гріхи. Не позбавлена упередженості й багатьох неточностей, адже на момент окупації маленькій Кристині було заледве сім років, це книжка про жагу до життя, дружбу й порятунок.

Немає коментарів:

Дописати коментар