вівторок, 23 січня 2018 р.

Продовжуємо знайомити вас з новинками літератури!


Дерманський С. Стонадцять халеп Остапа Квіточки Не секрет, що книги цього відомого українського письменника, написані буцімто для дітей, з шаленою втіхою «поглинають» і старші читачі, включно з бабусями й дідусями.
Цього разу автор придумав інше – ця книга, написана нібито для старшої читацької аудиторії, але ж… Немає жодних сумнівів, що чудернацькі та смішні пригоди молодого вчителя Остапа й не менш чудернацькі та смішні походеньки недодідька Вельзепера припадуть до смаку не лише старшим, а й молодшим школярам.


Тераковська Д. Дочка Чарівниць Цю книгу можна назвати романом-казкою, бо вона охоплює велику частку життя головної героїні, що постає перед нами дитям, дівчинкою і панянкою. Подорослішав, вона змінюється, вивчає себе і навколишній світ, у якому панують зло, насилля, зневага, бундючність загарбників.
Колись славне Велике Королівство завоювали степові ординці і накинули на нього зашморг, а він душить народ, що, здавалось би, втратив будь-які сподівання, втратив мужність і хоробрість опору. Під опікою Чарівниць Дитя-Дівчинка-Панянка виростає й пізнає свій народ, щоб здійснилося пророцтво Пісні Єдиної…


Теремко В. 16 весна Це одна з останніх книг підліткової серії «Видавничого центру «Академія».
Сама назва книги, говорить, що вона про любов, адже її герої – десятикласники, яким по шістнадцять. Вони живуть так, як уміють і як дозволяють непрості обставини.
Книга буде цікавою для тих, хто любить футбол. Але найголовніше – провокує безліч думок про те, що жодна людина не може жити поза своєю країною, тим більше, якщо в ній війна.
Безсумнівно, що повість збентежить і хлопців, і дівчат, і їхніх батьків. Кожен знайде в тексті своє: і той, хто тільки доростає до шістнадцятої весни, і той, хто вже її переступив.


Зузак М. Крадійка книжок Тематика цієї книги – Друга світова війна. Автор запрошує вас дізнатись про життя маленької дівчинки Лізель, яка в страшні роки війни, навчившись читати за посібником гробаря, збагнула силу Слова і, втратив не все інше, вижила – завдяки цій силі.
У цій книзі історію Лізель вам розповідатиме…сама смерть.
З літературної точки зору не тільки цей доволі незвичний підхід надає книзі особливої цінності, а й неймовірне багатство мови, художнє бачення та глибинні смисли, якими Маркус Зузак збагатив свою книгу.


Марченко М. Місто Тіней Це дебютна повість – переможець конкурсу «Напишіть про мене книжку!», оголошеного видавництвом «Фонтан казок» з метою стимулювання українських письменників до створення книг, у яких ключовим є образ сучасної дитини.
Янгол, вирізаний зі слонової кістки, – єдине, що залишилося дванадцятирічній Марті від матері. Її життя змінилося назавжди: переїзд, нова школа, чуже місто і заклопотаний батько, якого вона майже не знає. Чи зможуть вони порозумітися? Чи зустріне Марта нових друзів, особливо коли на єдину її цінну річ тепер полюють одразу дві магічні істоти: золотоокий сажотрус і таємничий залізний птах? І чи зможе зневірена дівчинка віднайти в душі ту силу, яка перетворить скуте кригою Місто Тіней на Королівство Золотих Веж?


 

Для поціновувачів Русалоньки із 7-В пропонуємо 2-гу та 4-ту книги М. Павленко «Русалонька із 7-В та Загублений у часі» та «Русалонька із 7-В в тенетах лабіринту».
На вас чекають нові пригоди головної героїні  – Софійки.
Нагадаємо, що ці твори включено до програми «Українська література» 7-го класу загальноосвітніх шкіл для додаткового читання.


Старк У. Мій друг Персі, Баффало Білл і я У своїй легкій, трохи сумовитій і разом з тим дотепній манері, автор розповідає про життя, дружбу, любов – і завжди знаходить для них новий, несподіваний і глибокий погляд.
Двоє друзів знайомляться з радощами сільського життя. Разом вони проводять незабутнє літо: втілюють потаємні мрії, спілкуються з нестерпним Ульфовим дідусем і дізнаються про таємничого Баффало Білла. А Ульф навіть спізнає нещасливе кохання.

 

Пірати Карибського моря. Пропонуємо вашій увазі третю та четверту частини цікавих піратських пригод «На дивних берегах» та «На краю світу».
Третя частина розповість про пригоди Джека Сперроу та його друзів Уілла Тернера і Елізабет Суонн. На цей раз Уіллу і Елізабет доведеться співпрацювати з самим Капітаном Барбоссою для порятунку свого друга Джека Сперроу. Але ситуація ще більш ускладнюється тим, що Елізабет була викрадена китайськими піратами…
З четвертої частини книги ви дізнаєтеся, що колись могутні, а зараз доведені до відчаю і перелякані, пірати вирішують скликати Таємну Раду, щоб постановити, як боротися із Бекетом. Приятелі Джека об’єднуються й вирушають на Край світу, аби визволити відчайдушного капітана з Царства мертвих. Куди ж приведе наших героїв подорож на Край світу? Читайте і дізнавайтеся.


Дівчаче дозвілля на всі 100% Чим займатися у вільний час і як його спланувати? Як з користю та радістю провести відпочинок? Які розваги обрати з друзями чи на самоті?
На ці та багато інших питань щодо дівчачого дозвілля ви знайдете відповіді у цій книзі. Зокрема, бато порад щодо активного відпочинку (екстремальні, командні, ігрові види спорту, оздоровчі системи); облаштування дівчачої кімнати (фен-шуй, дизайнерські ігри, справи господарські); поради мандрівникам (літній табір, село, заморські країни, піший похід, подорож на колесах або водою, морський відпочинок) тощо. А також багато ідей для самореалізації, творчого прояву особистості.

Для особистісного зростання пропонуємо такі книги:


Леман К. Новий підліток до п’ятниці: сварки та суперечки в минулому! Слухняний і сумлінний підліток – за 5 днів! Дорогі батьки, якщо ваша дитина наминає кашу просто з каструлі, його кімната нагадує звалище, а улюблений вид спорту – грубіянити вам – батькам, то вітаємо! У вашій сім’ї росте підліток.
Книга допоможе вам навчитися спілкуватися та знайти спільну мову навіть із найпроблемнішими тінейджерами.


Макгонігал К. Сила волі. Шлях до влади над собою Ця книга для тих, хто любить ставити цілі, але через брак сили волі так і не досягає їх.
Мова, література, математика, фізика, хімія. А що було б, якби у школах та університетах нас вчили розвивати силу волі? Наскільки успішнішими ми могли б стати?
Авторка з наукового боку показує, як влаштовано наше мислення, чому ми уникаємо змін і сповна не використовуємо власний потенціал. Але, окрім теорії, Макгонігал подає безліч фактів і цікавих прикладів. Та найбільша перевага книги – це вправи. Виявляється, завдяки ним мозок можна натренувати, як м’язи. Ви зацікавилися? Тоді швиденько до нас у відділ абонементу. Бажаємо вам успіху!


Ви бажаєте зрозуміти природу щастя, прагнете знайти себе, хочете знайти власний рецепт повноцінного щасливого життя? Тоді книга Тал Бен-Шахара «Бути щасливіше. Сьогодні. Зараз. Завжди» для вас!
Тал Бен-Шахар вже понад 10 років вивчає та викладає тему щастя. Його курс відвідують щорічно понад 10000 студентів! Саме вони стали першими читачами та критиками книги.
Крім роздумів та ідей, автор пропонує конкретні вправи, виконуючи які, ви краще зрозумієте себе.

Берн Е. Ігри, у які грають люди: світовий бестселер із психології стосунків Автор розкриває таємні прийоми, які керують нашим життям. Усі ми, не усвідомлюючи цього, постійно граємо в ігри – подружні, серйозні ігри з керівниками та суперницькі ігри з друзями, в ігри, що визначають статус та сімейні сутички.
Ерік Берн детально описує понад 120 ігор, у які ми граємо самі та у які нас залучають навколишні. Також дає поради для тих, хто хоче навчитись протистояти прийомам ігор, у які вас намагаються втягнути. Він допомагає проаналізувати нюанси поведінки, позбавитись стереотипів у спілкуванні й дає розуміння сутності людських вчинків.


Немає коментарів:

Дописати коментар