середу, 20 травня 2020 р.

Юрій Рибчинський

22 травня український поет і драматург, народний артист України Юрій Рибчинський святкуватиме 75-ий день народження. Він народився 1945 року в місті Києві в сім’ї військового лікаря.

В студентські роки вперше серйозно захопився поезією. Це був період найвищого піднесення і розквіту літературного жанру. Навчаючись у Київському університеті, Рибчинський друкує свої вірші в періодичних виданнях. Коли Юрію було вісімнадцять років, його твори з'явилися в популярному журналі "Юність" і газеті "Комсомольська правда". З тих пір ім'я Юрія Рибчинського стало відомо далеко за межами України.
З роками зростали популярність і авторитет Ю. Рибчинського, розширювалося коло композиторів, з якими він працював. Всього їх понад 150. Співпрацював з Володимиром Івасюком, Ігорем Покладом, Миколою Мозговим, Ігорем Шамо, Геннадієм Татарченком. Його пісні у різні часи виконували: Ніна Матвієнко, Назарій Яремчук, Василь Зінкевич, Софія Ротару, Наталія Бучинська, Наталія Могилевська, Руслана Лижичко, Павло Зібров, Тамара Гвердцителі та інші. Поета по праву називають одним з основоположників української естрадної пісні. Юрій Рибчинський пише для "зірок", але також наділений талантом відкривати нові імена.
Поет не втрачає натхнення і навіть на карантині продовжує щодня працювати, даруючи нам свою прекрасну поезію.


Немає коментарів:

Дописати коментар