четвер, 21 травня 2020 р.

Про що можна дізнатися з щоденника школярки?

Привіт, друзі! Можливо ви пам’ятаєте, у телесезоні осінь 2017 зима 2018 рр. на телеканалі «1+1» демонструвався багатосерійний фільм «Школа»? Тоді він був найбільш рейтинговим серіалом на українському ТБ. Ніка, Лола, Тоха, Ната у виконанні талановитих акторів були улюбленими персонажами українських підлітків. Історія однієї з головних героїнь – школярки Лоли стала окремою книгою-приквел «Щоденник Лоли», її авторка – відома українська письменниця Ольга Куприян.
Книга розкриває постать 15-річної Лоліти Гавриленко, показує історію її стосунків, відчиняє двері до непростого життя героїні. Вона і популярна школярка і блогерка з кількома сотнями тисяч підписників, і водночас дівчина, яка живе в далеких від інстаграмного гламуру умовах, утримує родину й вирішує усі домашні проблеми.
Цікаво? Тоді гайда розбиратися, що нового про Лолу розкаже нам її щоденник.
Прочитавши книгу ви дізнаєтеся: Для чого їй уроки української мови? Через які випробування пройшла Лола на шляху до своє популярності? Чим переймається 15-річна дівчина, втративши коханого й опинившись через нього у дуже складній ситуації? Чому відома блогерка так не любить школу?
До речі, на відміну від багатьох українських книг для підлітків, для «Щоденника Лоли» характерні добре сконструйовані образи сучасних тінейджерів і правдоподібний контекст, і непогано відтворена мова. Оскільки книга написана у формі щоденника та ще й доволі майстерно, тобто без спроб перетворити героїню на потік правильних цінностей, (Лола не ідеальна, вона помиляється, буває жорсткою, егоїстичною, злою і, де правди діти, поверхневою), без готових рішень і відвертого дидактизму, вона швидко поглинає читачів.

А особливість цієї книги в тому, що у ній кожен підліток знайде щось для себе. Ми впевнені, що декому це навіть допоможе розібратися в собі.

Немає коментарів:

Дописати коментар