вівторок, 8 вересня 2020 р.

115 років з часу написання новели американського письменника О.Генрі «Дари волхвів»



О. Генрі (справжнє ім’я – Вільям Сідні Портер) – відомий американський письменник, класик жанру короткого оповідання і автор, який залишив глибокий відбиток у світовій культурі та вплинув на становлення безлічі сучасних письменників, режисерів і драматургів. Практично всі розповіді О. Генрі відрізняються тонким авторським гумором, захоплюючим сюжетом і несподіваною кінцівкою, завдяки чому читаються буквально на одному диханні. За довге життя письменник створив величезну кількість книг, багато з яких неодноразово екранізувалися. 

Одним з таких творів стала новела «Дари волхвів». Це історія про справжні цінності. Волхви – три мудреці, які започаткували звичай дарувати різдвяні подарунки, принісши дари немовляті Ісусу. В цьому оповіданні закохані дарують одне одному подарунки, але нерозсудливо позбуваються своїх найцінніших скарбів, бо люблять одне одного. Попри це, вони є наймудрішими з-поміж усіх людей, котрі отримують чи дарують подарунки. Вони і є волхви.


«Дари волхвів» стала однією з найкращих і найпопулярніших новел О. Генрі. У ній відчувається душа автора, проглядаються найпоказовіші риси його таланту, вона дарує людям віру в любов.

Якщо у вас виникло бажання ближче ознайомитись з творами письменника – завітайте до нашої книгозбірні.

Немає коментарів:

Дописати коментар